Pravila privatnosti

PRAVILA PRIVATNOSTI

Privatnost podataka je od velike važnosti za Futura Artem d.o.o. i želimo biti otvoreni i transparentni s  obradom Vaših osobnih podataka.

Stoga imamo pravila koja određuju kako će se Vaši osobni podaci obrađivati i zaštititi.

 Tko je voditelj obrade Vaših osobnih podataka?

Voditelj obrade obrađuje Vaše osobne podatke u skladu s važećim pravilima o zaštiti podataka, posebno u skladu s Općom uredbom o zaštiti podataka (EU) 679/2016 (u nastavku: Opća uredba)

Voditelj obrade:

Futura Artem d.o.o.

Zabunovec 2

OIB: 05880994969

 Gdje pohranjujemo vaše podatke?

Podaci koje prikupimo pohranjujemo  unutar Europskog gospodarskog područja (EGP), ali se također mogu prenijeti i obrađivati u zemlji izvan EGP-a. Svaki takav prijenos osobnih podataka provest će se u skladu s primjenjivim zakonima. Za prijenose izvan EGP-a  koristimo Standardne ugovorne klauzule i zaštitu privatnosti .

 Tko pristupiti vašim podacima?

Nikad nećemo prosljeđivati, prodavati ili mijenjati vaše podatke u marketinške svrhe trećim stranama izvan voditelja obrade. Podaci koji se prosljeđuju trećim stranama koriste se samo za pružanje naših usluga. U nastavku ćete pronaći koje kategorije trećih strana pod svakim određenim postupkom.

 Koji je pravni temelj za obradu?

Za svaku specifičnu obradu osobnih podataka koje prikupimo obavijestiti ćemo Vas je li pribavljanje osobnih podataka statutarno ili je obvezno za izvršavanje ugovora te da li ste obvezni  pružiti osobne podataka te moguće posljedica ako ih odlučite ne pružiti.

Koja su vaša prava?

Pravo na pristup:

Imate pravo zatražiti informacije o Vašim osobnim podacima koje držimo u bilo kojem trenutku. Možete nam se obratiti putem e-maila ili putem telefona.

 Pravo na prenosivost:

Kad god voditelj obrade obrađuje Vaše osobne podatke automatiziranim sredstvima na temelju  privole ili na temelju ugovora, imate pravo dobiti kopiju podataka u strukturiranom, uobičajenom obliku i strojno čitljivom formati, te imate pravo prenijeti te podatke drugom voditelju obrade. To uključuje samo osobne podatke koje ste nam poslali.

 Pravo na ispravak:

Imate pravo zatražiti ispravak Vaših osobnih podataka ako su netočni, uključujući i pravo na dopunjavanje nepotpunih osobnih podataka.

 Pravo brisanja:

Imate pravo u bilo kojem trenutku zatražiti brisanje osobnih podataka koje je voditelj obrade obrađivao sukladno čl. 17. Opće uredbe osim u sljedećim situacijama.

 Pravo na prigovor na obradu na temelju legitimnog interesa:

Imate pravo prigovoriti obradi osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu voditelja obrade i koji neće nastaviti obrađivati osobne podatke u takve svrhe, osim ako legitimni interes za obradu ne nadilazi interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva .

 Pravo prigovora na izravni marketing:

Imate pravo prigovoriti izravnom marketingu, uključujući analizu profiliranja koja je napravljena za izravne marketinške svrhe.

Možete se isključiti iz izravnog marketinga na sljedeće načine:

  • slijedeći upute u svakoj marketinškoj pošti
  • putem e-mail-a ili na telefon voditelja obrade

 Pravo na ograničenje obrade:

Imate pravo tražiti da voditelj obrade ograniči obradu Vaših osobnih podataka pod sljedećim okolnostima:

  • ako se suprotstavite legitimnom interesu voditelja obrade da obrađuje osobne podatke, voditelj obrade će ograničiti svu obradu takvih podataka čekajući provjeru legitimnog interesa
  • ako osporavate točnost osobnih podataka,voditelj obrade će ograničiti svu obradu takvih podataka na razdoblje provjere točnosti osobnih podataka
  • ako je obrada nezakonita možete se suprotstaviti brisanju osobnih podataka i zatražiti ograničenje uporabe umjesto svojih osobnih podataka
  • ako voditelj obrade više nema za osobnim podacima za potrebe obrade, ali je to potrebno za vas da postavite, ostvarite ili branite pravne zahtjeve.

Kako možete ostvariti svoja prava?

Zaštitu podataka shvaćamo vrlo ozbiljno i zato nas možete kontaktirati putem

e-maila:info@extreme.hr

telefona: 091/253-7775

Službenik za zaštitu osobnih podataka:

Imenovali smo službenika za zaštitu podataka kako bismo osigurali da kontinuirano obrađujemo vaše osobne podatke na otvoren, točan i legalan način. Možete se obratiti našem službeniku za zaštitu podataka na infovxtreme.hr i napisati DPO kao predmet ili putrem telefona: 091/253-7775.

 Pravo na pritužbu nadzornom tijelu:

Ako smatrate da voditelj obrade obrađuje Vaše osobne podatke na nezakoniti način, možete nas kontaktirati. Imate i pravo podnijeti prigovor nadzornom tijelu.

 Ažuriranja naše obavijesti o privatnosti:

Možda ćemo morati ažurirati naša Pravila privatnosti. Najnovija verzija Pravila privatnosti uvijek su dostupna na našoj web stranici. Obavijestit ćemo Vas o svim materijalnim promjenama u Pravilima privatnosti, na primjer promjene svrhe obrade osobnih podataka, identiteta izvršitelja obrade  ili vaših prava.

ONLINE KUPNJA

Zašto koristimo vaše osobne podatke?

Vaše osobne podatke koristit ćemo za upravljanje online kupnjom na našoj web stranici, kao i za obradu slanje i primanje povrata Vaše narudžbe, slanje obavijesti o stanju isporuke ili u slučaju bilo kakvih problema s isporukom naručene robe.

Vaše podatke ćemo obrađivati i za potrebe plaćanja narudžbe.

 Također ćemo koristiti Vaše podatke kako bismo obradili pritužbe i pitanja vezana uz jamstva.

 Vaši se osobni podaci obrađuju za potrebu identifikacije i potvrde pravne dobi za online kupnju i potvrde Vaše adrese s vanjskim partnerima, za izradu prodajnih računa/ponuda prema ispitaniku (fizička adresa za dostavu robe, adresu narudžbe i adresu dostave).

 Koje vrste osobnih podataka obrađujemo?

Obradit ćemo sljedeće kategorije osobnih podataka

  • kontaktne informacije kao što su ime, prezime, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj
  • podaci o OIB-u, ukoliko je zatraženo ispostavljanje R1 računa
  • podaci o plaćanju i povijest plaćanja
  • informacije o narudžbi
  • IP adresa – koju dodjeljuje davatelj internetskih usluga (ISP) i koji koristi datum nositelja i vrijeme registracije
  • Registriranjem na internetsku stranicu voditelja obrade, pohranjuju se i IP adresa – koju dodjeljuje davatelj internetskih usluga (ISP) i koji koristi datum nositelja i vrijeme registracije. Čuvanje ovih podataka odvija se u pozadini. Podaci se spremaju i čuvaju u svrhu sprječavanja zlouporabe naših usluga i, ako je potrebno, za omogućavanje istrage o počinjenim prekršajima. Ti se podaci ne prenose trećim stranama osim ako postoji zakonska obveza prijenosa podataka ili ako prijenos služi svrsi kaznenog progona.

Tko ima pristup vašim osobnim podacima?

Vaši osobni podaci koji se prosljeđuju trećim stranama koriste se samo za pružanje navedenih usluga, to su društva koja provjeravaju Vašu adresu, komunikacijske agencije koje šalju potvrdu narudžbe, dobavljače skladišta i distribucije u vezi s isporukom Vaše narudžbe. Davatelji platnih usluga radi naplate kupnje.  Naplata kartičnog plaćanja na webshopu vrši putem CorvusPay sustava za autorizaciju kreditnih kartica (https://www.corvuspay.com/tvrtka/). CorvusPay je usklađen sa visokim standardima PCI DSS-a.

Imajte na umu da su mnogi od tih primatelja ovlašteni ili imaju obvezu obraditi Vaše osobne podatke.

 Koji je pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka?

Obrada Vaših osobnih podataka je neophodna da bi voditelj obrade ispunio prodaju i izvršio uslugu upravljanja i dostave narudžbe.

 Koliko dugo spremamo vaše podatke?

Podaci za potrebe računovodstva čuvaju se 11 godina sukladno zakonskim obvezama. Zašto koristimo vaše osobne podatke?

DIREKTAN MARKETING/NEWSLETTER

 Zašto koristimo vaše osobne podatke?

Na našoj web stranici, putem društvenih mreža te osobno putem pristupnica u maloprodajnim lokacijama, ispitanici se mogu pretplatiti na naše biltene (newslettere). Forme/obrasci/ekrani preko kojih se ispitanik pretplaćuje na biltene (newsletter) određuju koji se osobni podaci obrađuju, kao i kada je bilten (newsletter) naručen. Voditelj obrade redovito obavještava svoje klijente i poslovne partnere putem biltena (newslettera) o našim aktivnostima, ponudama i novim sadržajima na web stranicama, marketinškim aktivnostima te  ponudi novih proizvoda.

Pretplatnik  može primiti naš bilten ako (1) ispitanik ima valjanu adresu e-pošte i (2) je izvršio registraciju za dostavu biltene (newslettera) i dodijelio nam privolu na primanje istih. E-mail potvrda o prijavi ispitanika podataka na bilten bit će poslana na e-mail adresu registriranu od strane ispitanika prije prvog slanja biltena (newslettera) u postupku dvostrukog uključivanja. Ova potvrda e-mail adrese se koristi za dokazivanje da je ispitanik vlasnik te e-mail adrese te da je stvarno dao privolu za primanje biltena.

Prikupljanje ovih podataka nužno je za razumijevanje (eventualne) zloupotrebe adrese e-pošte nekog nositelja podataka, te stoga služi kao svrha pravne zaštite voditelja obrade. Osobni podaci prikupljeni u sklopu prijave za newsletter koristiti će se za slanje našeg newslettera. U slučaju kada je prijava ispitanika na bilten (newsletter) kreirana u okviru  postupka kupovine i/ili narudžbe naših usluga/proizvoda osobni podaci ispitanika će biti upotrijebljeni i za izradu prodajnih računa/ponuda prema ispitaniku (fizička adresa za dostavu robe, adresu naružbe i adresu dostave). Pretplatnike na bilten (newsletter) možemo kontaktirati putem e-maila, ako je to potrebno za  slanje obavijesti o slanju biltena (newsletter) ili radi registracije ispitanika za primanje biltena u slučaju promjene tehničkih okolnosti vezanih uz rad servisa za slanje biltena. Ne prenosimo osobne podatke koje prikupimo za slanje biltena trećim stranama. Ispitanik može u bilo kojem trenutku opozvati svoju privolu za primanje biltena. U svrhu povlačenja suglasnosti, u svakom biltenu nalazi se odgovarajuća veza za odjavu pretplatnika sa liste primatelja biltena.

 

Osobne podatke koristimo kako bismo vam poslali marketinške ponude, obavijesti o aktivnostima voditelja obrade, ankete o informacijama i pozivnice putem e-pošte i tekstualnih poruka na broj mobitela.

 

Kako bismo optimizirali iskustvo korištenja naših Internet stranica, pružit ćemo Vam relevantne informacije, preporučene proizvode, slanje podsjetnika na proizvode koji su ostali u vašoj torbi za kupnju i slanje personaliziranih ponuda. Sve ove sjajne usluge temelje se na Vašim prethodnim kupnjama, na što ste kliknuli i na informacije koje ste nam poslali.

Bilten može sadržavati sadrži tzv piksel za praćenje. Piksel za praćenje minijaturna je građa ugrađena u takve e-mail poruke, koja se šalju u HTML formatu. To nam omogućava statističku analizu uspjeha ili neuspjeha internetskih marketinških kampanja. Na temelju ugrađenog piksela za praćenje,  možemo vidjeti da li je i kada je poduzetnik otvorio e-poštu i koji su veze u poruci e-pošte pozvali subjekti podataka. Takvi osobni podaci prikupljeni u pikselima za praćenje sadržani u biltenu pohranjuje i analizira voditelj obrade kako bi optimizirao isporuku newslettera, kao i prilagodio sadržaj budućih biltena čak prema interesima ispitanika. Ovi osobni podaci neće biti proslijeđeni trećim stranama. Subjekti podataka u svakom trenutku imaju pravo opozvati privolu koju su dali putem postupka dvostrukog uključivanja.

Subjekti podataka mogu biti pretplaćeni na komentiranje i primanje obavijesti o komentarima na internet stranicama i računima društvenih mreža koje koristimo. U tome slučaju podaci komentatora (korisničko ime) može biti objavljeno uz komentar. Komentator pristaje na komentare nakon njegovih komentara na određeni blog post.

Koje vrste osobnih podataka obrađujemo?

Obradit ćemo kategorije osobnih podataka i to posebno:

  • kontaktne informacije kao što su ime, prezime (neobavezno), e-mail adresa, telefonski broj (neobavezno)
  • spol (ako nam to odlučite)
  • o proizvodima i ponudama na koje ste kliknuli
  • pri registraciji za biltene (newsletter) pohranjujemo i IP adresu računalnog sustava kojeg dodjeljuje davatelj internetskih usluga (ISP), a koristi ga ispitanik u vrijeme registracije, kao i datum i vrijeme registracije

Tko ima pristup vašim osobnim podacima?

Podaci koji se prosljeđuju trećim stranama koriste se samo za pružanje gore navedene usluge, medijskim agencijama i tehničkim dobavljačima za distribuciju fizičkog i digitalnog izravnog marketinga. Nikad nećemo prosljeđivati, prodavati ili mijenjati vaše podatke u marketinške svrhe trećim stranama.

 Koji je pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka?

Obrada Vaših osobnih podataka temelji se na privoli da se slažete s izravnim marketingom i primanjem marketinškog newsletter-a, bilo putem e-mail adrese ili putem tekstualne poruke na telefonski broj. Osim poštanskog marketinga, uključujući katalozi, koji će vam biti poslan na temelju našeg legitimnog interesa.

 Prikupljanje ovih podataka nužno je i za razumijevanje (eventualne) zloupotrebe adrese e-pošte nekog nositelja podataka, te stoga služi kao svrha pravne zaštite voditelja obrade.

 Vaše pravo na povlačenje privole:

Imate pravo u svakom trenutku povući privolu za obradu osobnih podataka i također prigovoriti izravnom marketingu.

 Kada to učinite, voditelj obrade neće moći slati nikakve daljnje izravne marketinške ponude ili informacije na temelju Vaše privole.

 Možete se isključiti iz izravnog marketinga na sljedeće načine:

  • slijedeći upute u svakom e-mailu u kojem ste primili newsletter/direktan marketing
  • putem e-maila voditelju obrade

Nakon povlačenja privole za primanje direktnog marketinga/newslettera, voditelj obrade neće više ispitaniku dostavljati newsletter, ali će osobne podatke ispitanika i dalje obrađivati, dok postoje zakonske obveze pohrane istih.

Koliko dugo spremamo vaše podatke?

Vaše podatke čuvamo za slanje newsletter/izravnog marketinga dok ne povučete privolu ili dok ne ne odlučimo brisati Vaše podatke zbog neaktivnosti.

 SLUŽBA ZA KORISNIKE

 Zašto koristimo vaše osobne podatke?

Koristit ćemo vaše osobne podatke za upravljanje Vašim upitima, za rješavanje pritužbi i jamstva za proizvode i tehničku podršku putem e-pošte, telefona i putem društvenih medija.

Internet stranica sadrže forme i informacije koje omogućuju brzi elektronički kontakt s nama, kao i izravnu komunikaciju s nama, što također uključuje i opću adresu tzv. elektronske pošte (e-mail adresu). Ako ispitanik kontaktira voditelja obrade putem e-pošte ili putem obrasca za kontakt, osobni podaci koje je podnio ispitanik automatski se pohranjuju. Takvi osobni podatci koje ispitanik dobrovoljno isporučuje voditelju obrade čuvaju se kod voditelja obrade radi obrade i/ili kontaktiranja nositelja. Nema prijenosa tih osobnih podataka trećim stranama.

Možemo vas također kontaktirati ako postoji problem s Vašom narudžbom.

 

Koje vrste osobnih podataka obrađujemo?

Obradit ćemo sve podatke koje nam date, uključujući sljedeće kategorije

* kontaktne informacije kao što su ime, adresa, adresa e-pošte i telefonski broj

* datum rođenja

* podaci o plaćanju i povijest plaćanja

* kreditne informacije

* informacije narudžbe

* račun ili broj člana u klubu

* sva korespondencija u vezi sa upitom

Tko ima pristup vašim osobnim podacima?

Podaci koji se prosljeđuju trećim stranama koriste se samo za pružanje navedenih usluga.

Koji je pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka?

Obrada Vaših osobnih podataka temelji se na zakonitom interesu voditelja obrade.

 

Koliko dugo čuvamo vaše podatke?

Zadržat ćemo Vaše podatke 100 dana za telefonske i e-mailove zapisnike i odgovore te 12 mjeseci za upravljanje predmetima.

Za pritužbe u trgovini Vaši osobni podaci bit će spremljeni 2 godine.

Vaše pravo na prigovor na obradu na temelju legitimnog interesa:

Imate pravo prigovoriti obradi osobnih podataka koja se temelji na legitimnom interesu voditelja obrade i koji neće nastaviti obrađivati osobne podatke u takve svrhe, osim ako legitimni interes za obradu ne nadilazi interese, prava i slobode ispitanika ili radi postavljanja, ostvarivanja ili obrane pravnih zahtjeva .

SPRJEČAVANJE ZLOUPORABE I KAŽNJIVIH DJELA

Zašto koristimo vaše osobne podatke?

Koristit ćemo Vaše osobne podatke kako bismo osigurali da poštujete prava i obveze iz našeg odnosa, a kako bismo spriječili gubitak podataka kroz menadžment sigurnosti podataka i kako bismo spriječili zlouporabu naših usluga.

Također ćemo koristiti Vaše osobne podatke putem video nadzora iz sigurnosnih razloga. Ovi će se podaci koristiti za praćenje incidenata i sprečavanje i prijavljivanje kaznenih djela u našim trgovinama.

Vaši će se osobni podaci upotrebljavati za sprječavanje i za istragu zloupotrebe naših usluga na Internetu, gubitaka i prijevara.

Koje vrste osobnih podataka obrađujemo?

Obradit ćemo sljedeće kategorije osobnih podataka:

  • kontaktne informacije kao što su ime, adresa, telefonski broj i e-mail adresa
  • ID članstva u klubu
  • broj kupca
  • video snimke
  • povijest narudžbi
  • informacije o dostavi
  • povijest plaćanja

Tko ima pristup vašim osobnim podacima?

Vaši osobni podaci, koji su proslijeđeni trećim stranama koriste se samo za gore navedene svrhe.

Osobni podaci koji su bitni za obradu incidenata i prijevara mogu se dijeliti s osiguravajućim društvima, upravnim i sudskim tijelima te (lokalnim ili globalnim) izvršnim vlastima za dovršetak istrage. Imajte na umu da takvi primatelji imaju neovisno pravo ili obvezu obrade Vaših osobnih podataka.

 Koji je pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka?

Obrada Vaših osobnih podataka kako bi se spriječila zlouporaba naših usluga temelji se na našem legitimnom interesu.

Koliko dugo spremamo vaše podatke?

Vaše podatke čuvamo za vrijeme koje trebamo spriječiti i/ili prijaviti potencijalne prijevare i druge prekršaje. Video snimke bit će spremljene u skladu s važećem zakonu, najviše 6 mjeseci.

Vaše pravo na odbijanje obrade vaših podataka:

Imate pravo prigovoriti obradi vaših osobnih podataka koji se temelje na legitimnim interesima voditelja obrade tako što ćete kontaktirati na e-mail info@xtreme.hr ili na telefon 091/253-7775.

KOLAČIĆI

Naša web stranica koristi kolačiće. Kolačići su tekstualne datoteke koje se pohranjuju u računalni sustav putem internetskog preglednika.

Mnoge web stranice i poslužitelji koriste kolačiće. Mnogi kolačići sadrže takozvani ID kolačića. ID kolačića jedinstven je identifikator kolačića. Sastoji se od niza znakova putem kojeg se internetske stranice i poslužitelji mogu dodijeliti određenom internetskom pregledniku u kojem je pohranjen kolačić. To omogućava posjećenim internetskim stranicama i poslužiteljima da razlikuju pojedinačne preglednike od drugih internet preglednika koji sadrže druge kolačiće. Poseban internetski preglednik može se prepoznati i identificirati pomoću jedinstvenog ID-a kolačića.

Korištenjem kolačića, korisnicima naše web stranica možemo pružiti user-friendly osjećaj koji ne bi bilo moguće postići bez upotrebe kolačića. Kada korisnik pristupa web stranici kolačić se pohranjuje na računalni sustav korisnika. Drugi primjer je kolačić košarice za kupnju u online trgovini. Online trgovina pamti stavke koje je kupac stavio u virtualnu košaricu za kupnju putem kolačića.

U bilo koje vrijeme spriječiti postavljanje kolačića putem odgovarajuće postavke web preglednika koji se koristi i stoga može trajno uskratiti postavljanje kolačića. Nadalje, već postavljeni kolačići mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku putem internetskog preglednika ili drugih softverskih programa. To je moguće u svim popularnim internetskim preglednicima. Ako ispitanik deaktivira postavljanje kolačića u korištenom internetskom pregledniku, sve funkcije na našoj web stranici možda neće biti potpuno raspoložive.

Naša web stranica prikuplja niz općih podataka i osobnih podataka kada ispitanik ili automatizirani sustav zatraži web stranicu. Ovi opći podaci i informacije pohranjeni su u datotekama dnevnika poslužitelja. Prikupljeni su (1) tipovi i inačice preglednika, (2) operativni sustav koji koristi pristupni sustav, (3) web stranicu s kojeg pristupni sustav dopire do našeg web mjesta (tzv. Preporuke), (4) datum i vrijeme pristupa internetskim stranicama, (5) adresu internetskog protokola (IP adresa), (6) davatelja internetskih usluga pristupnog sustava i (7) sve druge slične podatke i informacije koje se mogu koristiti u slučaju napada na naše informacijske tehnologije. Kada upotrebljavate ove opće podatke i informacije, mi ne donosimo zaključke o ispitaniku. Ove informacije potrebne su kako bi: (1) pravilno isporučili sadržaj naše web stranice, (2) optimizirali sadržaj naših web stranica, kao i oglas, (3) osigurali dugoročnu održivost naših informatičkih tehnologija i web tehnologije, i (4) tijelima nadležnim za provođenje zakona mogli pružiti informacije potrebne za kazneni progon u slučaju cyber-napada. Voditelj obrade anonimno analizira prikupljene podatke i informacije, s ciljem povećanja zaštite i sigurnosti podataka, te osiguranja optimalne razine zaštite za osobne podatke koje obrađujemo. Anonimni podaci zapisa poslužitelja (log) pohranjuju se odvojeno od svih osobnih podataka koje daje ispitanik.

ISPUNJAVANJE PRAVNIH OBVEZA

 

Zašto koristimo vaše osobne podatke?

Koristit ćemo Vaše osobne podatke kako bi bili u skladu s obvezama iz zakona, sudskih odluka i odluka upravnih tijela.

 To uključuje upotrebu Vaših osobnih podataka za prikupljanje i provjeru računovodstvenih podataka u skladu s našim pravilima o čuvanju poslovnih knjiga.

 Koje vrste osobnih podataka obrađujemo?

Obradit ćemo sljedeće kategorije osobnih podataka

  • broj kupca
  • broj narudžbe
  • ime i prezime
  • poštanska adresa
  • iznos transakcije
  • Datum transakcije
  • OIB (ukoliko je zatraženo ispisivanje R1 računa)

Tko ima pristup vašim osobnim podacima?

Vaši će podaci biti dostavljeni društvima koje pružaju nama uslugu u svezi gore navedenih podataka

(društva koja pružaju uslugu pohrane podataka, IT društva koje pružaju rješenja za knjigovodstvo, upravnim tijelima sukladno zakonskim obvezama).

Koji je pravni temelj za obradu vaših osobnih podataka?

Obrada vaših osobnih podataka je neophodna da voditelj obrade ispunjava svoju zakonsku obvezu.

Koliko dugo spremamo vaše podatke?

 Spremit ćemo vaše podatke u skladu s pravilima čuvanja poslovne i računovodstvene dokumentacije.

 ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I KORIŠTENJU FACEBOOKA

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente poduzeća Facebook. Facebook je društvena mreža.

Društvena mreža mjesto je društvenih sastanaka na Internetu, mrežne zajednice koja obično omogućuje korisnicima međusobnu komunikaciju i interakciju u virtualnom prostoru. Društvena mreža može poslužiti kao platforma za razmjenu mišljenja i iskustava, ili omogućiti internetskoj zajednici pružanje osobnih ili poslovnih informacija. Facebook omogućuje korisnicima društvene mreže da uključe stvaranje privatnih profila, učitavanje fotografija i mrežu putem zahtjeva prijatelja.

Operativna tvrtka Facebook je Facebook, Inc., 1 Hacker Way, Menlo Park, CA 94025, Sjedinjene Američke Države. Ako osoba živi izvan Sjedinjenih Američkih Država ili Kanade, voditelj obrade je Facebook Ireland Ltd., 4 trg Grand Canal, luka Grand Canal, Dublin 2, Irska.

Svakim pozivom na jednu od pojedinačnih stranica ove internetske stranice, kojima upravlja voditelj obrade i na kojem je integrirana Facebook komponenta (Facebook plug-in), web preglednik na informacijskom sustavu nositelja podataka je automatski traži preuzimanje prikaza odgovarajuće Facebook komponente iz Facebooka putem Facebook komponente. Pregled svih Facebook dodataka može se pristupiti pod https://developers.facebook.com/docs/plugins/. Tijekom ovog tehničkog postupka Facebook je upoznat s time što je određeni sub-site naše web stranice posjetio ispitanik.

Ako je osoba istovremeno prijavljena na Facebook, Facebook detektira svaki pristup nositelja podataka na naše internet stranice i za cijelo vrijeme trajanja boravka nositelja podataka na našim internetskim stranicama  bilježi podatke o njegovim aktivnostima na našim stranicama. Ti se podaci prikupljaju putem Facebook komponente i povezani su s odgovarajućim Facebook računom nositelja. Ako korisnik klikne na jedan od Facebook-ovih gumba integriranih u našu web stranicu, npr. gumb “Sviđa mi se” ili ako subjekt podnese komentar, tada Facebook podudara ove podatke s osobnim Facebook korisničkim računom nositelja podataka i pohranjuje osobne podatke.

Facebook uvijek prima, putem Facebook komponente, informacije o posjetu našoj web stranici od strane nositelja podataka, kad god se osoba podataka prijavljuje istovremeno na Facebooku tijekom poziva na našu web stranicu. To se događa neovisno o tome pokreće li korisnik podataka na Facebook komponentu ili ne. Ako takav prijenos podataka na Facebook nije poželjan za nositelja podataka, on ili ona to može spriječiti tako da se odjavite s računa na Facebooku prije nego što uputite poziv na našu web stranicu.

Smjernica za zaštitu podataka koju je objavio Facebook, dostupna na adresi https://facebook.com/about/privacy/, pruža informacije o prikupljanju, obradi i korištenju osobnih podataka od strane Facebooka. Osim toga, objašnjava se on koje postavke Facebook nudi kako bi zaštitio privatnost predmeta podataka. Osim toga, dostupne su različite opcije konfiguracije kako bi se omogućilo uklanjanje prijenosa podataka na Facebook, na pr. Facebook bloker davatelja usluge Webgraph, koji se može dobiti pod https://webgraph.com/resources/facebookblocker/. Ovu aplikaciju može koristiti ispitanik kako bi se uklonio prijenos podataka na Facebook.

ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I KORIŠTENJU USLUGE GOOGLE ADSENSE

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima integrirane komponente Google AdSense. Google AdSense usluga je online koja omogućuje postavljanje oglašavanja na web stranice trećih strana. Google AdSense temelji se na algoritmu koji odabire oglase prikazane na web stranicama treće strane kako bi se podudarale sa sadržajem odgovarajućeg web mjesta treće strane. Google AdSense dopušta ciljano usmjeravanje internetskog korisnika, a provodi se generiranjem pojedinačnih korisničkih profila.

Operativna tvrtka Googleove AdSense komponente je Alphabet Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, United States.

Svrha Googleove AdSense komponente je integracija oglasa na našoj web stranici. Google AdSense stavlja kolačić na informacijsku tehnologiju predmetnog nositelja. Definicija kolačića je objašnjena u jednom od prethodnih poglavlja ovog dokumenta. Postavljanjem kolačića Alphabet Inc. omogućava analizu korištenja naše web stranice. Svakim posjetom na jednu od pojedinačnih internet stranica kojima upravlja voditelj obrade i u koju je integrirana komponenta Google AdSense, internetski preglednik na informacijskom sustavu nositelja podataka automatski će slati podatke putem Google AdSense komponenta u svrhu oglašavanja na mreži i poravnanja povjerenstava do Alphabet Inc. Tijekom ovog tehničkog postupka poduzeće Alphabet Inc. stječe znanje o osobnim podacima, kao što je IP adresa nositelja podataka koji služi  Alphabet Inc. kako bi razumjeli podrijetlo posjetitelja i klikova i potom stvorili provizije.

Ispitanik može, kao što je gore navedeno, u bilo kojem trenutku spriječiti postavljanje kolačića putem naše web stranice odgovarajućom prilagodbom korištenog web preglednika i time trajno uskraćivati postavljanje kolačića. Takvo prilagođavanje korištenim internetskim preglednikom također bi spriječilo Alphabet Inc da postavlja kolačić na informacijsku tehnologiju podataka nositelja. Osim toga, kolačići koji su već upotrebljavani od strane alata Alphabet Inc. mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku putem web preglednika ili drugih softverskih programa.

Nadalje, Google AdSense koristi se tzv pikselima za praćenje. Piksel za praćenje je minijaturna slika koja je ugrađena u web stranice kako bi omogućila snimanje dnevnika i analizu dnevnika pomoću koje se može provesti statistička analiza. Na osnovu ugrađenih piksela za praćenje, Alphabet Inc. može odrediti je li i kada je web stranica otvorila neka osoba i koje su veze na njega kliknuli. Pikseli za praćenje služe, između ostalog, za analizu tijeka posjetitelja na web stranici.

Kroz Google AdSense osobni podaci i informacije – koji također uključuju IP adresu i koji su potrebni za prikupljanje i obračun prikazanih oglasa – prenose se u Alphabet Inc. u Sjedinjenim Američkim Državama. Ti će osobni podaci biti pohranjeni i obrađeni u Sjedinjenim Američkim Državama. Alphabet Inc. može otkriti prikupljene osobne podatke putem ove tehničke procedure trećim stranama. Google AdSense dodatno je objašnjen pod sljedećom vezom https://www.google.com/intl/en/adsense/start/

ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I UPOTREBI USLUGE GOOGLE ANALYTICS (S FUNKCIJOM ANONIMIZACIJE)

 

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima  integrirane komponente Google Analytics (s funkcijom anonimnosti). Google Analytics prikuplja i analizira podatke o ponašanju posjetitelja web-lokacija. Usluga web analize prikuplja, između ostalog, podatke o web stranici s koje je osoba došla (tzv. Referrer), koje su podstranice bile posjećene ili koliko su često i za koje vrijeme pregledane podstranice. Web-analiza se uglavnom koristi za optimizaciju web stranice i za provođenje analize troškova i koristi internet oglašavanja.

 Operator komponente usluge Google Analytics je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, Sjedinjene Države.

 Za web analitiku putem usluge Google Analytics kontroler koristi aplikaciju “_gat. _anonymizeIp”. Ovom aplikacijom Google skraćuje IP adresu internetske veze nositelja podataka i anonimizira se prilikom pristupa našim web stranicama iz države članice Europske unije ili druge države ugovornice na Sporazum o Europskom gospodarskom prostoru.

Svrha komponente usluge Google Analytics jest analizirati promet na našoj web stranici. Google prikuplja prikupljene podatke i informacije, između ostalog, kako bi procijenio upotrebu naše web stranice i pružio online izvještaje koji prikazuju aktivnosti na našim web stranicama i pružaju druge usluge vezane uz korištenje naše internetske stranice za nas.

 Google Analytics postavlja kolačić na sustav informacijske tehnologije ispitanika. Definicija kolačića je objašnjena u jednoj od prehodnih točaka u dokumentu. Postavljanjem kolačića Google može analizirati upotrebu naše web stranice. Svakim pozivom na jednu od pojedinačnih stranica ove internetske stranice, kojima upravlja voditelj obrade i na kojem je integrirana komponenta usluge Google Analytics, internetski preglednik na informacijskom sustavu nositelja podataka automatski će slati podatke putem Komponenta usluge Google Analytics u svrhu oglašavanja na mreži. Tijekom ovog tehničkog postupka poduzeće Google stječe znanja o osobnim podacima, kao što je IP adresa nositelja podataka, koja Googleu, između ostalog, služi za razumijevanje podrijetla posjetitelja i klikova, te naknadno stvaranje nagodbi.

 Kolačić se koristi za pohranjivanje osobnih podataka, kao što su vrijeme pristupa, mjesto s koje je pristup napravljen i učestalost posjeta naših web stranica od strane nositelja podataka. Svakim posjetom na našem Internet stranicama, takvi osobni podaci, uključujući IP adresu internetskog pristupa koji koristi ispitanik, prenijet će se Googleu u Sjedinjenim Američkim Državama. Ovi osobni podaci pohranjuju Google u Sjedinjenim Američkim Državama. Google može prenijeti ove osobne podatke prikupljene tehničkim postupkom trećim stranama.

 Ispitanik može, kao što je prethodno navedeno, u bilo kojem trenutku spriječiti postavljanje kolačića putem naše web stranice odgovarajućom prilagodbom korištenog web preglednika i time trajno uskraćivati postavljanje kolačića. Takvo prilagođavanje korištenim internetskim preglednikom također bi spriječilo Google Analytics postavljanje kolačića na informacijsku tehnologiju predmetnog nositelja. Osim toga, kolačići koji Google Analytics već upotrebljavaju mogu se izbrisati u bilo kojem trenutku putem web preglednika ili drugih softverskih programa.

Osim toga, ispitanik ima mogućnost prigovora zbirci podataka koje generira Google Analytics, koji se odnosi na upotrebu ove web stranice, kao i obrada tih podataka od strane Googlea i mogućnost da se spriječi opisano prukupljanje osobnih podataka. U tu svrhu, ispitanik mora preuzeti dodatni preglednik ispod veze https://tools.google.com/dlpage/gaoptout i instalirati ga. Ovaj dodatak preglednika govori Google Analyticsu putem JavaScript-a, da se svi podaci i informacije o posjetima internetskih stranica ne prenose u Google Analytics. Instalacija dodataka preglednika smatra se Googleovim prigovorom. Ako je informacijski sustav nositelja kasnije izbrisan, formatiran ili novo instaliran, ispitanik mora ponovno instalirati dodatke preglednika kako bi onemogućio Google Analytics. Ako je dodatni preglednik deinstalirao ispitanik ili bilo koja druga osoba koja se može pripisati svojoj nadležnosti ili je onemogućena, moguće je izvršiti ponovnu instalaciju ili ponovno aktiviranje dodataka preglednika.

 Dodatne informacije i primjenjive odredbe o zaštiti podataka od Googlea mogu se preuzeti na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/ i https://www.google.com/analytics/terms/us.htnl. Google Analytics dodatno se objašnjava u sljedećoj vezi https://www.google.com/analytics/.

ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I KORIŠTENJU USLUGE GOOGLE+

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima  integriranu komponentu gumb Google+. Google+ je takozvana društvena mreža. Društvena mreža društveno je mjesto susreta na Internetu, mrežne zajednice koja obično omogućuje korisnicima međusobnu komunikaciju i interakciju u virtualnom prostoru. Društvena mreža može poslužiti kao platforma za razmjenu mišljenja i iskustava, ili omogućiti internetskoj zajednici pružanje osobnih ili poslovnih informacija. Google+ korisnicima društvene mreže omogućuje da stvaraju privatne profile, prenose fotografije i mrežu putem zahtjeva za prijatelje.

Operativna tvrtka Google+ je Google Inc., 1600 Amphitheatre Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, UNITED STATES.

Svakim pozivom do jedne od pojedinačnih stranica ove web stranice, kojima upravlja voditelj obrade i na kojem je integriran gumb Google+, internetski preglednik na informacijskom sustavu nositelja podataka automatski preuzima prikaz odgovarajućeg Gumb Google+ Googlea putem odgovarajuće komponente gumba Google+. Tijekom ovog tehničkog postupka, Google je upoznat s time što je određena podstranica naše web stranice posjetila ispitanik. Detaljnije informacije o Google+ dostupne su pod https://developers.google.com/+/.

Ako je osoba istovremeno prijavljujena na Google+, Google detektira svaki pristup nositelja podataka  na naše internet stranice i za cijelo vrijeme trajanja boravka nositelja podataka na našim internetskim stranicama bilježi podatlke o njegovim aktivnostima na našim stranicama. Ti se podaci prikupljaju putem gumba Google+ i Google to podudara s odgovarajućim Google+ računom povezanim s podacima o podacima.

Ako korisnik podataka klikne gumb Google+ koji je integriran na našu web stranicu i time daje preporuku za Google+ 1, Google ih dodjeljuje na osobni Google+ korisnički račun nositelja podataka i pohranjuje osobne podatke. Google pohranjuje preporuku Google+ o nositelju podataka, što ga čini dostupnim javnosti u skladu s uvjetima i uvjetima koje je ispitanik prihvatio u tom smislu. Nakon toga, preporuka Google+ 1 koju je ispitanik na ovoj web stranici donio zajedno s drugim osobnim podacima, kao što je naziv Google+ računa koji koristi ispitanik i pohranjena fotografija, pohranjuje se i obrađuje na drugim Googleovim uslugama, kao što je tražilica rezultata Google tražilice, Google račun nositelja podataka ili na drugim mjestima, npr na internetskim stranicama, ili u odnosu na oglase. Google također može povezati posjet ovoj web stranici s ostalim osobnim podacima pohranjenim na Googleu. Google dalje bilježi ove osobne podatke s ciljem poboljšanja ili optimizacije različitih Googleovih usluga. Pomoću gumba Google+ Google prima informacije o tome koji su posjetitelji posjetili našu web-lokaciju, ako je ispitanik u trenutku poziva na našu web stranicu prijavljeni na Google+. Ako podispitanik ne želi prenijeti osobne podatke Googleu, on može spriječiti takav prijenos tako da se odjavite sa svog Google+ računa prije nego što nazovete naše web stranice. Više informacija i odredbe o zaštiti podataka Googlea možete pronaći na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/. Više Googleovih referenci za gumb Google+ 1 možete dobiti u https://developers.google.com/+/web/buttons-policy.

ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I KORIŠTENJU USLUGE GOOGLE-ADWORDS

U svoju web stranicu, voditelj obrade može ili je integrao Google AdWords. Google AdWords usluga je za oglašavanje na internetu koja oglašavaču omogućuje postavljanje oglasa u rezultate Google tražilice i Googleovu oglašavačku mrežu. Google AdWords dopušta oglašivaču da unaprijed definira određene ključne riječi pomoću kojih se oglas samo prikazuje na Googleovim rezultatima pretraživanja, kada korisnik koristi tražilicu za pronalaženje rezultata pretraživanja koji se odnose na ključne riječi. U Google oglašivačkoj mreži oglasi se distribuiraju na relevantnim web stranicama pomoću automatskog algoritma, uzimajući u obzir prethodno definirane ključne riječi. Operativna tvrtka Google AdWords je Google Inc., 1600 amfiteatar Pkwy, Mountain View, CA 94043-1351, UNITED STATES.The svrha programa Google AdWords je promocija naše web stranice uključivanjem relevantnog oglašavanja na web stranice trećih strana i rezultata tražilice Google tražilice i umetanje oglašavanja treće strane na našu web stranicu.

Ako ispitanik dosegne našu web stranicu putem Google oglasa, na sustav informacijske tehnologije nositelja podataka šalje se kolačić konverzije putem Googlea. Definicija kolačića je objašnjena u prethodnim točkama dokumenta. Kolačić konverzije gubi valjanost nakon 30 dana i ne koristi se za identifikaciju nositelja podataka. Ako kolačić nije istekao, kolačić za konverziju se koristi za provjeru jesu li na našoj web stranici pozvane određene podstranice, npr. Košaricu za kupnju iz sustava trgovine na mreži. Kroz kolačić za konverziju Google i voditelj obrade mogu razumjeti je li osoba koja je došla do AdWords oglasa na našoj web stranici generirala prodaju, odnosno izvršila ili poništila prodaju robe.

Google upotrebljava podatke i informacije prikupljene korištenjem kolačića za pretvorbu kako bi stvorio statistiku posjete našoj web stranici. Ove statistike posjeta koriste se kako bi se utvrdio ukupan broj korisnika koji su posluženi putem AdWords oglasa kako bi utvrdili uspjeh ili neuspjeh svakog AdWords oglasa i optimizirali AdWords oglase u budućnosti. Ni naša tvrtka ni drugi Google AdWords oglašavači ne dobivaju informacije od Googlea koji bi mogli identificirati podatke.

Kolačić konverzije pohranjuje osobne podatke, npr. internetske stranice koje je posjetio ispitanik. Svaki put kad posjetimo naše internetske stranice, osobni podaci, uključujući IP adresu internetskog pristupa koji koristi ispitanik, prenose se Googleu u Sjedinjene Američke Države. Ovi osobni podaci pohranjuju Google u Sjedinjenim Američkim Državama. Google može prenijeti ove osobne podatke prikupljene tehničkim postupkom trećim stranama.

Ispitanik može u bilo koje vrijeme spriječiti postavljanje kolačića na našoj web stranici, kao što je gore navedeno, pomoću odgovarajuće postavke korištenog internetskog preglednika i time trajno uskraćivati postavljanje kolačića. Takva postavka korištenog internetskog preglednika također bi spriječila Google da stavlja kolačić za pretvorbu u informacijsku tehnologiju predmetnog nositelja. Osim toga, kolačić koji je postavio Google AdWords može se izbrisati u bilo kojem trenutku putem internetskog preglednika ili drugih softverskih programa.

Ispitanik ima mogućnost prigovora na oglas temeljen na interesu Googlea. Stoga, ispitanik mora pristupiti od svakog od preglednika u upotrebi veze www.google.de/settings/ads i postaviti željene postavke. Daljnje informacije i primjenjive odredbe o zaštiti podataka Googlea mogu se preuzeti na adresi https://www.google.com/intl/en/policies/privacy/.

ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I KORIŠTENJU LINKEDIN-A

Voditelj obrade može integrirati  komponente LinkedIn Corporation na svojim web stranicama. LinkedIn je web-based društvena mreža koja korisnicima s postojećim poslovnim kontaktima omogućuje povezivanje i stvaranje novih poslovnih kontakata. Više od 400 milijuna registriranih osoba u više od 200 zemalja koristi LinkedIn. LinkedIn je trenutno najveća platforma za poslovne kontakte i jedna od najposjećenijih web stranica na svijetu.

Operativna tvrtka LinkedIn je LinkedIn Corporation, 2029 Stierlin Court Mountain View, CA 94043, Sjedinjene Države. Za pitanja zaštite privatnosti izvan UNITED STATES LinkedIn Irska, pitanja o privatnosti, Wilton Plaza, Wilton Place, Dublin 2, Irska, je odgovorna.

Svakim pozivom na jednu od pojedinačnih stranica ove internetske stranice, kojom upravlja voditelj obrade i na kojem je integrirana LinkedIn komponenta (LinkedIn plug-in), internetski preglednik na informacijskom sustavu predmeta podataka automatski traži preuzimanje prikaza odgovarajuće LinkedIn komponente LinkedIn. Dodatne informacije o LinkedIn plug-inu možete pronaći ovdje: https://developer.linkedin.com/plugins. Tijekom ovog tehničkog postupka, LinkedIn stječe znanje o tome koje naše web stranice je posjetio ispitanik.

Ako je osoba istovremeno prijavljena na LinkedIn, LinkedIn detektira svaki pristup nositelja podataka na naše web stranice i cijelo vrijeme trajanja boravka nositelja podataka na našim internetskim stranicama bilježi podatke o aktivnostima nositelja podataka na našim stranicama. Te informacije sakupljaju se putem LinkedIn komponente i povezane su s odgovarajućim LinkedIn računom nositelja podataka. Ako korisnik klikne na jedan od gumba povezanih s LinkedInom integriranim na našu web stranicu, LinkedIn dodjeljuje ove podatke osobnom LinkedIn korisničkom računu nositelja podataka i pohranjuje osobne podatke.

LinkedIn prima informacije putem LinkedIn komponente pod uvjetom da je ispitanik prijavljen na adresi LinkedIn u trenutku pristupa na naše web stranice. To se događa neovisno o tome hoće li osoba kliknuti gumb LinkedIn ili ne. Ako takav prijenos podataka prema LinkedIn-u nije poželjan za nositelja podataka, on ili ona to može spriječiti tako što će se odjaviti sa svog LinkedIn računa prije nego što poziva (posjećuje) naše web stranicu.

LinkedIn pod https://www.linkedin.com/psettings/guest-controls pruža mogućnost otkazivanja pretplate na poruke e-pošte, SMS poruka i ciljanih oglasa, kao i mogućnost upravljanja postavkama oglasa. LinkedIn također koristi povezana društva kao što su Eire, Google Analytics, BlueKai, DoubleClick, Nielsen, Comscore, Eloqua i Lotame. Postavljanje takvih kolačića može se odbiti pod https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy. Primjenjiva pravila o privatnosti za LinkedIn dostupna su pod https://www.linkedin.com/legal/privacy-policy. LinkedIn Cookie Policy dostupan je pod https://www.linkedin.com/legal/cookie-policy.

ODREDBE O ZAŠTITI PODATAKA O PRIMJENI I KORIŠTENJU TWITTERA

Na ovoj web stranici voditelj obrade je integrirala komponente Twittera. Twitter je višejezična, javno dostupna usluga za microblogging na kojoj korisnici mogu objavljivati i širiti takozvane tweete, npr. kratke poruke, koje su ograničene na 140 znakova. Ove kratke poruke dostupne su svima, uključujući one koji nisu prijavljeni na Twitter. Tweets se također prikazuju takozvanim sljedbenicima odgovarajućeg korisnika. Sljedbenici su drugi korisnici Twittera koji prate tweete korisnika. Nadalje, Twitter vam omogućuje da adresirate široku publiku putem hashtagova, veza ili retweetsa.

Operativna tvrtka Twittera je Twitter, Inc., 1355 Market Street, Suite 900, San Francisco, CA 94103, UNITED STATES.

Svakim pozivom na jednu od pojedinačnih stranica ove internetske stranice, kojima upravlja voditelj obrade i na kojem je integrirana Twitter komponenta (gumb Twitter), automatski se traži internetski preglednik na informacijskom sustavu predmeta podataka za preuzimanje prikaza odgovarajuće Twitter komponente Twittera. Dodatne informacije o gumama na usluzi Twitter dostupne su pod https://about.twitter.com/de/resources/buttons. Tijekom ovog tehničkog postupka, Twitter stječe znanje o tome koje je konkretne stranica naše web stranice posjetio subjekt  podataka. Svrha integracije Twitter komponente je prijenos sadržaja naših web stranica prema korisnicima ove društvene mreže.

Ako se osoba istovremeno prijavljuje na Twitteru, Twitter detektira svaki pristup nositelja podataka na naše web stranice i cijelo vrijeme trajanja boravka nositelja podataka na našim internetskim stranicama bilježi podatke o aktivnostima nositelja podataka na našim stranicama. Informacije se prikupljaju putem Twitter komponente povezane s odgovarajućim Twitter računom nositelja. Ako ispitanik klikne na jedan od gumba na Twitteru koji su integrirani na našu web stranicu, Twitter dodjeljuje te podatke osobnom Twitter korisničkom računu nositelja podataka i pohranjuje osobne podatke. Treći korisnik dobiva informacije putem Twitter komponente nositelja podataka koji je posjetio naše web stranice, pod uvjetom da je ispitanik prijavljen na Twitteru u vrijeme posjeta na našu web stranicu. To se događa neovisno o tome hoće li osoba kliknuti na komponentu Twitter ili ne. Ako takav prijenos podataka na Twitter nije poželjan za nositelja podataka, on ili ona to može spriječiti tako što će se odjaviti sa svog Twitter računa prije nego što posjeti našu web stranicu. Primjenjive odredbe o zaštiti podataka na Twitteru mogu biti pristupiti pod https://twitter.com/privacy?lang=en.

PINTEREST

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima  integriranu komponentu gumb pinterest. Pravila privatnosti pinteresta potražite na https://policy.pinterest.com/en/privacy-policy

REDDIT

Na svojim web stranicama voditelj obrade može integrirati ili ima  integriranu komponentu gumb REDDIT. Pravila privatnosti REDDIT-a potražite na https://www.redditinc.com/policies/privacy-policyReddit.